Întrevederea prim-ministrului României Nicolae Ciucă cu președintele Parlamentului Republicii Letonia Edvards Smiltēns

Media PNL

Premierul Nicolae Ciucă a primit la Palatul Victoria, o delegație condusă de preşedintele Parlamentului Republicii Letone, Edvards Smiltens.

La Începutul Întrevederii, şeful Executivului de la Bucureşti a punctat faptul că vizita la acest nivel a parlamentarilor letoni relevă stadiul excelent al relațiilor bilaterale dintre România şi Letonia.

Premierul Nicolae Ciucă a evidențiat, de asemenea, cooperarea dintre cele două state În cadrul NATO şi UE, precum şi În formate regionale cum este Inițiativa celor Trei Mări.

“Îmbunătățirea cooperării bilaterale româno-letone – inclusiv prin extinderea relațiilor economice – a fost principalul subiect al Întâlnirii pe care am avut-o astăzi cu delegația Parlamentului Republicii Letonia, condusă de președintele instituției, Edvards Smiltēns.

Letonia este un susținător constant al aderării României la Schengen, iar În acest context am reiterat că acesta rămâne unul dintre obiectivele noastre de țară. Menținerea susținerii politice din partea statelor membre care au recunoscut contribuția României la protejarea frontierelor externe ale Uniunii este esențială și, pentru acest sprijin, i-am mulțumit domnului președinte.
Statele noastre au o colaborare bună la nivelul UE, NATO și al formatelor precum Inițiativa celor Trei Mări și B9 și avem datoria să continuăm intensificarea acesteia, mai ales În contextul provocărilor determinate de războiul din Ucraina.”, a menționat Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.
Distribuie articolul