Investiție de 33,6 milioane de lei pentru realizarea rețelei de gaze naturale în comuna Ceplenița. Președintele CJ Iași Costel Alexe: Comuna Ceplenița este un model de bună-practică

Încep lucrările pentru realizarea rețelei de gaze naturale în comuna Ceplenița.

  • Proiectul beneficiază de finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.
  • Valoarea totală a proiectului este de 33.609.289,94 lei, din care 25.080.114,47 lei reprezintă cofinanțarea UE.
  • Rețeaua de gaze naturale va avea o lungime de 40,413 kilometri și va acoperi comuna Ceplenița, împreună cu satele aparținătoare Ceplenița, Buhalnița, Poiana Mărului și Zlodica.

Proiect în valoare de 33,6 milioane de lei

La invitația primarului Dumitru Laiu, au participat la eveniment președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, secretarul de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ovidiu Câmpean, Sorin Afloarei, vicepreședinte al CJ, și Andrei Cazacu, administrator public al județului Iași.

Proiectul de înființare a distribuției de gaze naturale în comuna Ceplenița, cu satele aparținătoare Ceplenița, Buhalnița, Poiana Mărului și Zlodica, beneficiază de finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 33.609.289,94 de lei, din care 25.080.114,47 de lei reprezintă cofinanțarea UE. În urma acestei investiții se va realiza o rețea inteligentă de distribuție de gaze naturale cu o lungime de 40,413 kilometri, la care vor fi racordate gratuit peste 1.464 de gospodării.

“Comuna Ceplenița este un model de bună-practică, care a reușit să se califice printre primii 25 de beneficiari care au primit finanțare, din cele 243 de proiecte depuse. Fiecare leu sau euro adus în județul nostru înseamnă o șansă în plus la dezvoltare și mă bucur să văd primari determinați, precum Dumitru Laiu, care valorifică orice oportunitate de finanțare care să schimbe în bine fața comunității și calitatea vieții cetățenilor. Cei peste 25 de milioane de lei, ce reprezintă valoarea cofinanțării din partea UE, sunt o investiție uriașă care vor însemna o viață mai bună și mai ușoară pentru locuitorii din Ceplenița. Având în vedere că numărul total al gospodăriilor este 1890, gradul de acoperire este foarte mare și mă bucur că cetățenii de pe întreaga rază a comunei vor putea avea acces la gaz.

Felicitări, domnule primar Dumitru Laiu și mult succes în dezvoltarea comunei”, a transmis președintele CJ, Costel Alexe.

Leave a Comment