Investiție de 60 milioane euro pentru digitalizarea regiunii nord-vest

A fost semnat, la sediul Consiliului Județean Maramureș, „Acordul de parteneriat privind realizarea Cloud-ului Regional Nord-Vest”. Au participat ministrul Marcel Ioan Boloș, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, cât și Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

,,Realizarea Cloud-ului Regional Nord-Vest, precum și înființarea Agenției Regionale de Investiții și Inovare sunt două importante proiecte, convenite în luna ianuarie în Bistrița, la întâlnirea de lucru organizată de ADR Nord-Vest.

Cloud-ul Regional va asigura comunicarea între bazele de date ale fiecărei instituții publice din județele partenere, va crește atât calitatea serviciilor publice cât și accesibilitatea serviciilor de e-guvernare”, transmite Ionel Bogdan.

,,Peste 2,7 milioane de cetățeni din Nord-Vestul României vor avea acces la serviciile oferite de instituțiile publice, fără a mai fi necesar să se deplaseze la instituții sau să stea la coadă la ghișee.

De aceste beneficii se vor bucura nu doar locuitorii județului Maramureș, ci și cetățenii stabiliți în diaspora. Aceștia vor putea să obțină online documentele de care au nevoie de la instituțiile publice, fără a mai trebui să vină în țară pentru a-și procura aceste documente.

Proiectul are o valoare de 60 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest. 30 de milioane de euro sunt pentru partea de Cloud Regional, restul – pentru realizarea părții de software”, adaugă președintele CJ Maramureș.

Sursa: Ionel Bogdan, Facebook

Leave a Comment