Investiții de 100 de milioane de euro pentru apă și canalizare în Afumați, Găneasa și Snagov

Eduard Turcu
sursă: Hubert Thuma, Facebook

Hubert Thuma, Președintele Consiliului Județean Ilfov, a anunțat că a semnat astăzi, în prezența ministrului Fondurilor Europene, contractele de finanțare pentru apă și canalizare în Afumați, Găneasa și Snagov.

Acesta a precizat că acest lucru „înseamnă că Uniunea Europeană ne va da bani pentru cele trei localități: 245 de milioane de lei pentru Afumați și Găneasa și 246 de milioane de lei pentru Snagov. Adică, în jur de 100 de milioane de euro.”

Liberalul a spus că „peste 16.000 de oameni vor beneficia de alimentare cu apă și aproape 12.000 vor avea canalizare, în Afumați și Găneasa. În Găneasa, proiectul depus de Apă-Canal Ilfov vizează localitățile Găneasa, Mora Domnească și Cozieni. Săpăturile ar trebui să înceapă anul viitor. Primăria Găneasa a depus proiect separat pentru Piteasca și Șindrilița, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Iar la Snagov, aproape 10.000 de oameni vor beneficia de apă și canalizare”.

sursă: Hubert Thuma, Facebook

”Și încă o veste bună: am reușit să-i smulg ministrului Ioan Marcel Boloș promisiunea că va căuta soluții de finanțare și pentru colectarea apelor pluviale. Îi mulțumesc ministrului pentru buna colaborare și pentru deschiderea către Ilfov, un județ pe care îl numește <<beneficiar strategic pe POIM – programul european pentru infrastructură mare>>”, a mai spus Președintele Consiliului Județean Ilfov.

Hubert Thuma a mai precizat că „în total, odată cu implementarea proiectelor semnate astăzi, peste 60% din populația județului Ilfov va beneficia de apă și canalizare. Vă reamintesc, în județ se mai află în implementare, tot pe bani europeni, un proiect pentru apă și canalizare în 20 de localități, în valoare de 419 milioane de euro.”

sursă: Hubert Thuma, Facebook

Distribuie articolul