Investiții notabile, în energie verde, facilitate de administrația locală de la Câmpia Turzii

Constantinescu Denisa

Astăzi a fost realizată recepția celei de-a doua centrale electrice, alimentată cu gaz, construită de Electrogrup pentru Nova Power & Gas. Este vorba despre o investiție în valoare de peste 6 milioane de lei, iar puterea instalată a noii centrale este de 6.7 MW. Prin intermediul celor două centrale construite de Nova Power & Electrogrup pe teritoriul Municipiului Câmpia Turzii se produce o energie electrică mai prietenoasă cu mediul înconjurător, având în vedere că emisiile de carbon sunt mult reduse.

Această investiție a fost posibilă datorită măsurilor luate în anul 2016. Atunci am avut inițiativa de a rezona, din punct de vedere a taxelor și impozitelor locale Municipiul Câmpia Turzii. Acest demers a favorizat demararea de noi investiții în oraș, așa cum sunt și cele două centrale ale Nova Power & Gas.

De asemenea, la începutul acestei luni, am emis un nou certificat de urbanism, în vederea construirii unei a treia centrale, de tip CEG 3.

Fără îndoială, Municipiul Câmpia Turzii a devenit un pol foarte atractiv pentru investitorii privați, iar acest lucru se datorează strategiilor durabile și sustenabile, cu impact pe termen mediu și lung, aplicate la nivel administrativ.

Voi continua să sprijin orice demers care are ca scop generarea de plusvaloare și profit pentru orasul nostru” a declarat primarul liberal, Dorin Lojigan, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul