Ion Chisăliță, primarul orașului Moldova Nouă, prezent la sărbătoarea Sfintei Marea Muceniță Varvara

Paul

Mai mulți reprezentanți ai primăriei orașului Moldova Nouă au fost prezenți la sărbătoarea Sfintei Marea Muceniță Varvara. Evenimentul a avut loc la Monumentul Eroilor Mineri.

Administrația liberală a putut oferi un omagiu celor care și-au pierdut viața în minele din Moldova Nouă. Prin activitatea lor au contribuit la dezvoltarea orașului.

După eveniment, primarul orașului, Ion Chisăliță, a transmis un mesaj: „Astăzi, cu ocazia Sf. Varvara, ne-am adunat pentru a comemora, la Monumentul Eroilor Mineri, pe cei care și-au pierdut viața în adâncurile pământului pentru a câștiga existența familiilor lor și pentru a construi, direct sau indirect, acest minunat oraş pe care noi îl iubim și cu care ne mândrim. Vreau să aduc un pios omagiu acestor eroi mineri din partea Primăriei și Consiliului Local Moldova Nouă, să-i slăvim, să ne rugăm pentru pomenirea lor, astăzi și ori de câte ori trebuie

Am ridicat acest monument ca o rugăciune adusă divinității, adusă lui Dumnezeu deoarece mineritul ne-a demonstrat că Moldova Nouă a putut să devină un oraș modern. Iată că faptele noastre au fost răsplătite și astăzi, mulţumită lui Dumnezeu și a oamenilor din orașul nostru, în Clisura Dunării se preconizează un mare proiect regional care va avea ca rezultat reînființarea mineritului la Moldova Nouă. Acesta este un lucru deosebit și, speranța noastră este ca, orașul, în momentul în care va începe din nou activitatea minieră, se va dezvolta, așa cum probabil au gândit înaintașii noștri mineri, cei care au bătut pentru prima dată borna, aici, în vatra nouă a orașului. Dumnezeu să ne ajute! Fie ca totul să fie într-un ceas bun”.

Sursa: Comunicator de presă PNL Caraș-Severin

Distribuie articolul