Ion Lungu, Primarul Sucevei, a avut discuții la mai multe ministere, privind proiectele importante ale municipalității

Eduard Turcu

Primarul Sucevei a discutat Ministerul Cercetarii, Inovării și Digitalizării posibilitatea accesării de fonduri în domeniul digitalizării pentru unitățile de învățământ. La Ministerul Dezvoltării s-a stabilit concret modalitatea de depunere spre finantare a proiectului actualizat cu suma de 43.000.000 lei, repartizată de minister, prin care va fi realizat viaductul în lungime de 1.015 m de peste calea ferată, aferent proiectului Ruta Alternativă Suceava-Botoșani. “Primele autobuze de la firma Solaris sperăm să vină la Suceava în luna septembrie”, a mai anunțat primarul Lungu, în urma discuțiilor de la Ministerul Dezvoltării.

Ion Lungu: „Am avut astăzi discuții la București la 3 ministere și la Compania Națională de Investiții. O veste bună la Ministerul Dezvoltării, Direcția Generală de Dezvoltare Teritorială, unde ni s-a adus la cunoștință faptul că PUG-ul municipiului Suceava a fost aprobat la ministerul dezvoltării, urmează în perioada următoare să fie emisă Hotărârea de Guvern”.

„La Compania Națională de Investiții am avut o discuție despre organizarea de șantier la Sala Polivalentă de 5.000 de locuri de la Suceava, municipalitatea finalizează în această săptămână aducerea temporară a utilităților: energie electrică și apă, de asemenea a fost amenajat drumul balastat de acces”, a precizat edilul.

Liberalul a spus că „la sediul Ministerului Afacerilor Interne, am discutat despre suma pe care trebuie să o primim din decontul lunilor octombrie și noiembrie pentru consumul de biomasă, 50% din valoarea combustibilului folosit conform legii, pentru municipiul Suceava, suma va fi de 8.659.266,75 lei”.

„Tot la Ministerul Dezvoltării am avut discuții în legătură cu achitarea autobuzelor electrice de la firma Solaris”.

Ion Lungu: „La Ministerul Finanțelor, am discutat la Comisia de Împrumuturi locale despre intenția municipiului Suceava de a lua un credit în valoare de 50.000.000 lei necesar pentru asfaltarea unor străzi de pământ”.

sursă: Ion Lungu, Facebook

Distribuie articolul