Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș: „Așa cum am promis, atragem fonduri europene și implementăm proiecte majore pentru dezvoltarea județului nostru și pentru creșterea nivelului de trai în Maramureș”

Paul

Peste 200 milioane de lei proveniți din fonduri europene, vor fi folosiți pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportului din județul Maramureș.

Au fost semnate contractele de finanțare pentru două proiecte care vizează dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportului Maramureș. Acestea poartă denumirea de „Extindere și Modernizare Terminal de Pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș”, respectiv „Creșterea gradului de siguranță și securitate a Aeroportului Internațional Maramureș prin achiziționarea de echipamente specifice”.

Proiectele au o valoare de peste 200 milioane de lei, iar acestea vor fi finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, a făcut următoarele precizări: „Pentru a câștiga timp prețios, am inițiat procedura de licitație înainte de semnarea contractelor de finanțare și astfel vom avea constructorul desemnat pentru a începe lucrările propriu-zise”

La sfârșitul lucrărilor, noul terminal al Aeroportului Internațional Maramureș o să aibă o suprafață totală de 12.209 metri pătrați, având posibilitatea de a avea 450 de pasageri pe oră.

„Așa cum am promis, atragem fonduri europene și implementăm proiecte majore pentru dezvoltarea județului nostru și pentru creșterea nivelului de trai în Maramureș.

Mulțumesc Prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, întregii echipe din cadrul Ministerului Transporturilor, parlamentarilor și echipei de proiect din cadrul Consiliului Județean Maramureș pentru sprijinul și efortul susținut pentru ca aceste proiecte să fie implementate cu succes”, a declarat Ionel Bogdan.

Distribuie articolul