Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș: Proiectele privind realizarea Piețelor tradiționale din Bogdan Vodă și Lăpuș intră în execuție

Badila Antonia

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, sprijină micii producători locali din Maramureș pentru a avea spații adecvate de vânzare directă a produselor și pentru a promova produsele alimentare tradiționale autentice.

,,(…)în ședința de astăzi a Consiliului Județean Maramureș am aprobat Acordurile de parteneriat între Județul Maramureș și Comuna Bogdan Vodă, respectiv Comuna Lăpuș pentru proiectarea și execuția Piețelor tradiționale din aceste două comune.

Proiectele sunt în valoare de 2,5 milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată din bugetul Județului Maramureș în proporție de 85% și 15% din bugetul celor două comune.

Finanțarea pentru realizarea de piețe tradiționale în mediul rural o vom asigura din bugetele locale, iar pentru cele din mediul urban vom depune cerere de finanțare pe Programul Operațional Regional, care se va deschide în luna decembrie 2022.

Cererea și oferta de produse tradiționale este într-o continuă creștere atât la nivel național, cât și local.

Am încredere că prin realizatea acestor proiecte vom contribui direct la promovarea alimentelor sănătoase produse aici, în Maramureș”, a declarat Președintele.

Sursa: https://www.facebook.com/ionel.bogdan

Distribuie articolul