Ionuț Stroe, deputat PNL: „Economia României a performat, obținând una dintre cele mai bune creșteri economice din regiune”

Eduard Turcu
sursă: Ionuț Stroe, Facebook

Institutul Național de Statistică a publicat recent datele care arată o creșetere trimestrială a PIB-ului României cu un procent de 1,3%.

În aceste condiții, Ionuț Stroe, deputat PNL, a precizat că „rezultatele politicilor guvernului condus de premierul liberal Nicolae Ciucă se văd, cu precizie matematică, în statisticile oficiale. Economia României a performat, obținând una dintre cele mai bune creșteri economice din regiune. Prin comparație cu statele vecine membre UE, țara noastră a înregistrat un avans al PIB semnificativ mai mare”.

Performanța economică a României mai bună decât cele ale Ungariei și Bulgariei

Liberalul a punctat faptul că economia României s-a descurcat mai bine decât țările aflate în regiune, precum Ungaria și Bulgaria, care au înregistrat evoluții mai reduse.

„Creșterea anualizată a PIB-ului României a fost de +4,7% (serie ajustată sezonier, mai apropiată de realitatea din teren). În aceeași perioadă de 12 luni, economia Ungariei a crescut cu 4,1%, iar a Bulgariei a avansat cu 3,2%.”, a precizat Ionuț Stroe.

Deputatul PNL A mai spus că „privind strict la evoluția trimestrială, România a înregistrat în trimestrul al treilea o creștere de 1,3%, în timp ce economia Ungariei a crescut cu 0,4%, iar cea a Bulgariei cu 0,6%. Aceste ultime valori ne indică o evoluție de două și chiar de trei ori mai bună decât a vecinilor noștri din UE”.

„Traversăm o perioadă dificilă, în care statisticile pot să conteze mai puțin, iar datele macroeconomice ni se par îndepărtate de realitatea din buzunar. Însă, performanța României este vizibilă, cu mult peste evoluția statelor vecine, în același context economic plin de provocări”, a subliniat liberalul.

sursă: Ionuț Stroe, Facebook

Distribuie articolul