Ionuț Stroe, deputat PNL: „România nu va renunța la obiectivul de aderare la Spațiul Schengen”

Ionuț Stroe, deputat PNL, a declarat după ce Austria a fost singurul stat care s-a opus aderării României la Spațiul Schengen că acest lucru este o nedreptate, dar că România nu va renunța la obiectivul pe care îl avem.

„Votul de astăzi din Consiliul JAI este o nedreptate la adresa României. Poziția Austriei nu a ținut cont de realitățile obiective ale comunității europene. Niciun argument invocat de Austria pentru votul său nu a avut o fundamentare serioasă și acest lucru a fost contrazis în repetate rânduri prin date oficiale”, a explicat Ionuț Stroe.

Liberalul a mai spus că „decizia JAI și mai ales votul Austriei creează un precedent periculos la nivelul UE, într-un context regional extrem de sensibil. Este necesar ca acest precedent să fie pus cât mai repede în discuție la nivelul UE, pentru a identifica mecanismele prin care pot fi evitate pozițiile precum cea a Austriei de astăzi”.

„Comunitatea europeană trebuie să sancționeze astfel de derapaje și să stabilească reguli care pun lupta electorală mai prejos de interesul comun al statelor membre”.

Acesta a mai precizat că „România va susține acest punct de vedere la nivelul UE și va cere ca el să capete răspuns sub forma unor decizii concrete. Din acest motiv, dar și din nevoia de a transmite un mesaj cât se poate clar în plan extern, avem nevoie de unitate națională la nivelul clasei politice”.

„România nu va renunța la obiectivul de aderare la Spațiul Schengen. Vom continua să facem orice demersuri vor fi necesare pentru ca țara noastră și românii să primească respectul cuvenit în Europa”, a subliniat Ionuț Stroe.

Sursă: Ionuț Stroe, Facebook

Leave a Comment