Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova: Consiliul Județean Prahova va restaura Palatul Culturii din Ploiești cu fonduri europene

Badila Antonia

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea, restaurarea, modernizarea și consolidarea de către administrația publică județeană a imobilului „Palatul Culturii“ din Ploiești.

„Ne dorim ca Palatul Culturii din Ploiești să devină un punct de atracție pentru vizitatorii din țară și din străinătate, dar și un loc important pentru promovarea și conservarea patrimoniului cultural al județului Prahova. Acest proiect reprezintă un pas important în direcția modernizării infrastructurii culturale a Ploieștiului și în consolidarea rolului acestui oraș ca punct de reper al culturii din regiune”, a declarat Iulian Dumitrescu.

Sursa: Facebook, Palatul Culturii Ploiești

,,Proiectul, care va fi finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), are o valoare de 81 milioane lei și marchează un eveniment istoric pentru clădirea care a servit drept sediu al Curții de Apel Ploiești, vreme de aproape un secol.

Proiectul de restaurare a Palatului Culturii din Ploiești constă în: lucrări de consolidare, modernizare, eficienţă energetică, aducerea la standardele tehnice a clădirii, și va avea ca rezultat  un imobil modern, echipat cu tehnologii și facilități de ultimă generaţie, emblematic pentru urbea prahoveană, care va putea găzdui evenimente culturale și artistice de anvergură.

Palatul Culturii din Ploiești este una dintre cele mai vechi clădiri din oraș, fiind construită în 1906, la inițiativa regelui Carol al II-lea al României. Palatul a găzduit, de-a lungul timpului, mai multe instituții publice, dar și evenimente culturale și artistice importante. În prezent, clădirea se află într-o stare de degradare avansată, necesitând o intervenție urgentă pentru a fi restaurată și pusă din nou în valoare”, transmite CJ Prahova într-un comunicat de presă.

Distribuie articolul