Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova: Peste 12.000 de elevi vor primi tablete printr-un program al Consiliului Județean

Printr-o investiţie record a administrației publice județene, 64 de şcoli din mediul rural în care învață peste 12.000 de elevi, vor intra în posesia unor dispozitive de ultimă generație, cu acces la Internet.

,,Am depus eforturi mari ca să putem accesa acest program și mă bucur că am intrat în faza în care să putem transmitem aceste device-uri elevilor și școlilor.

Programul face parte din efortul nostru de a reduce diferențele dintre școlile din mediul rural și cel urban. Împreună cu alte măsuri pe care le implementăm pentru crearea unui mediu cât mai prietenos pentru copii, cum ar fi programul ”masă caldă”, sperăm să le oferim elevilor din mediul rural șanse egale cu cei care învață în orașe.

Sursa: Facebook, Iulian Dumitrescu

Prin această investiţie a Consiliului Județean, școlile vor fi dotate cu: 12.024 de tablete cu acces la Internet și cu o soluție de control și monitorizare a dispozitivului, 651 de tablete grafice pentru cadrele didactice, 714 Camere web, 734 de laptopuri pentru predare online,372 de calculatoare all in one, 372 table interactive, 372 de videoproiectoare și ecrane de proiecție.

Proiectul derulat de Consiliul Județean Prahova este finanțat din fonduri europene – prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, valoarea totală a acestuia fiind de 𝟐𝟒.𝟐𝟗𝟐.𝟐𝟒𝟑,𝟕𝟏 𝐥𝐞𝐢”, transmite Iulian Dumitrescu pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment