Iulian Preda, primarul buzoian din comuna Pardoși: ,,Voi continua să lupt câtă vreme voi primi încrederea localnicilor”

Badila Antonia

Rezultatele favorabile au început să apară în comuna Pardoși prin proiectele depuse de către primarul liberal Iulian Preda.

”Tot ce mi-am propus la început a început să se implementeze. Cea mai mare bucurie  este că am reușit să încheiem contracte cu OCPI pentru Programul Național de Cadastru si Carte Funciară pentru realizarea de cărți funciare, avem peste 1000 de cărți funciare care vor fi eliberate până la finele anului  și sperăm, în viitorul apropiat, să se rezolve problema terenurilor în toată comuna.

O altă mare bucurie pentru comunitatea din Pardoși este alocarea unei sume de peste 7,3 milioane de lei prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, pentru asfaltarea, de anul viitor,  a 4,1 km de drumuri care traversează  4 sate din comună.

Rezolvăm astfel peste 80 la sută din drumurile care sunt neasfaltate în comună, inclusiv legătura dintre Pardoși și Valea Salciei”, declară primarul comunei Pardoși, Iulian Preda.

Sursa: Primăria Pardoși

,,O altă reușită a primarului liberal din Pardoși, sprijinit de parlamentarii PNL din județ,  este atragerea de bani cu care s-a putut derula o lucrare  în zona unei alunecări de teren, pe drumul către Chiperu.

De asemenea, s-au realizat șanțuri betonate de-a lungul drumurilor asfaltate, pentru că încet și sigur apele de pe versant  măcinau partea de asfalt și exista risc de surpare a șoselelor.

Nu doar drumurile au fost o priorittae pentru primarul din Pardoși ci și siguranța localnicilor, cu atât mai mult cu cât mulți dintre cetățenii comunei sunt bătrâni care pot cădea ușor victime indivizilor puși pe căpătuială prin orice mijloace.

Printr-un proiect depus la Agenția Fondului de Mediu, în perioada următoare se vor monta 320 de lămpi de iluminat public, moderne și eficiente energetic, care vor contribui la creșterea siguranței cetățenilor comunei Pardoși.

De altfel, comuna  dispune deja de un sistem de monitorizare video, centtalizat la Primărie. Este vorba despre 18 camere video, care sunt montate la ieșirile și la intrările în satele comunei, ceea ce a contribuit la scăderea ratei infracționalității: 5 camere sunt la Pardoși, 4 la Costomiru, 3 la Valea lui Lalu, 3 la Valea Șchiopului iar alte 3 la Chiperu.declară primarul comunei Pardoși, Iulian Preda”, transmite primăria Pardoși.

Distribuie articolul