Iustin Cionca CJ Arad - Compania de Apa

Iustin Cionca: Compania de Apă este una dintre cele mai profitabile și active instituții subordonate ale Consiliului Județean Arad

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a anunțat că una dintre cele mai profitabile și active instituții subordonate ale Consiliului Județean Arad este Compania de Apă.

Este profitabilă și în termeni financiari, pentru că de anul trecut a intrat pe profit, dar și din punct de vedere al contribuției pe care o are în creșterea calității vieții din județul Arad. Suntem unul din județele din România cu cel mai mare indice de canalizare și de apă potabilă, iar faptul că 80% dintre investițiile Companiei de Apă au fost realizate din fonduri europene eu cred că pledează pentru profesionalismul acestei companii., a precizat liberalul Iustin Cionca.

De curând, Compania de Apă și-a autorizat un service auto propriu pentru întreținerea utilajelor și autospecialelor din dotare, cu care a reușit să scadă de câteva zeci de ori cheltuiala pe acest segment.

Liberalul Iustin Cionca a declarat că: 123 de milioane de euro a investit până acum Compania de Apă în modernizarea și dezvoltarea rețelei de apă canal din județul Arad! Ca urmare a acestor investiții, astăzi 131 localități beneficiază de servicii de alimentare cu apă furnizate de Compania de Apă Arad și există peste 44 700 de racorduri de canalizare. Aprox. 300.000 de persoane din cei 410.000 de locuitori ai judeţului au acces la apă potabilă distribuită prin rețeaua Companiei de Apă Arad.”.

Cel mai important proiect pe care Compania de Apă îl are în derulare a fost prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, la Consiliul Județean Arad!

Proiectul presupune modernizarea întregii infrastructuri de apă și apă uzată în județul Arad. În cadrul conferinței de presă, directorul Companiei de Apă, Vasile Borha, și prestatorul care a câștigat licitația au semnat contractul de servicii pentru proiectul „Sprijin pentru pregatirea aplicatiei de finanțare și elaborarea documentațiilor de atribuire, asistență tehnică pentru managementul proiectului și supervizarea lucrărilor din cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a Companiei de apă Arad în perioada 2022-2027”.

”Mă bucur că astăzi am repornit acest proiect foarte important pentru județul nostru, un proiect pe care îl estimez la aproximativ 300 milioane de euro. Primul pas îl reprezintă actualizarea studiului de fezabilitate, deoarece de la vechiul studiu avem unele modificări. Urmează, cu ajutorul acestei firme, cu care s-a semnat contractul, să se întocmească aplicația și cererea de finanțare, pentru a obține banii pentru realizarea lucrărilor. Aceeași firmă o să ne asiste atât la realizarea licitațiilor, cât și pe întregul parcurs al implementării proiectului. Am convingerea că prin noul program de finanțare, Programul Operațional de Dezvoltare Durabilă, județul Arad va reuși să aducă în jur de 300 de milioane de euro. O parte din fonduri, peste 100 de milioane de euro sunt destinate municipiului Arad, pentru modernizarea sistemului de colectare și transport a apelor uzate din localitățile învecinate Aradului. Vom realiza un inel colector, care va ocoli municipiul și va transporta apele uzate la stația de epurare fără să mai traverseze centrul Aradului.”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Leave a Comment