Președintele CJ Arad Iustin Cionca

Iustin Cionca: Consiliul Județean Arad a facilitat ca un grup de inventatori arădeni să ajungă la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a comunicat că CJ Arad a facilitat ca un grup de inventatori arădeni să ajungă la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva.

”Aradul este reprezentat la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva de un grup de cinci inventatori și doi profesori universitari de la Universitatea “Aurel Vlaicu”. România este reprezentată cu trei standuri, dintre care cea mai numeroasă prezență este la cel al Aradului (celelalte două standuri, cu câte un cercetător, sunt de la Bucureşti).”, a declarat liberalul Iustin Cionca.

De asemenea, liberalul a precizat că: ”la Salonul de Invenții de la Geneva, inventatorii arădeni prezintă 4 invenții, deja brevetate, și alte 7 în curs de înregistrare la OSIM. Cele patru invenții brevetate sunt: brevetul pentru profile groase aerodinamice, metode și instalații de neutralizare a gazelor periculoase în transporturi, cutia de viteze pentru turații mici, aparat de zbor cu înveliș flexibil.”.

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Leave a Comment