Iustin Cionca: O propunere plecată de la Arad s-a transformat în lege

Ciprian S.
Iustin Cionca O propunere plecată de la Arad s-a transformat în lege

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a anunțat că o propunere plecată de la Arad s-a transformat în lege.

Liberalul a prezentat modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 43/1997, privind regimul drumurilor județene.

”Am investit din fonduri europene, fonduri naționale, bugetul propriu și credite, angajând lucrări pe aprox. 750 de km din rețeaua de 1180 de km din județ și aici fac o precizare importantă: județul Arad are cea mai extinsă rețea de drumuri județene din România. În momentul în care am preluat președinția Consiliului Județean Arad am găsit doar blocaje peste tot, dar nu și soluții. Ne-am concentrat pe atragerea de fonduri europene și peste 80% din lucrările inițiate sunt finanțate, astăzi, de la Bruxelles.”, a transmis Iustin Cionca.

Liberalul a precizat că au fost modificate în Ordonanța 43 din 1997 șapte articole. Articolul 38 impune primăriilor să întrețină șanțurile, rigolele, podețele, plantațiile, trotuarele aferente drumurilor județene care traversează localitățile rurale. Celelalte articole modificate cresc nivelul sancțiunilor în unele cazuri cu până 300%.

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Distribuie articolul