Iustin Cionca, președinte CJ Arad: „Valul renovării readuce strălucirea Aradului”

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a participat astăzi la Gala Clădirilor de Patrimoniu din Arad, în cadrul căreia a transmis recunoștința comunității arădene, pentru că datorită proprietarilor care își renovează clădirile istorice, în sfârșit, imaginea municipiului  se schimbă în bine! 

Deceniile de comunism și mentalitatea dobândită de-a lungul acelor ani și-au pus amprenta și asupra Aradului. Clădirile noastre de patrimoniu s-au degradat permanent, într-un regim în care proprietatea era a tuturor și, în același timp, a nimănui. Nici retrocedarea palatelor frumoase din Arad nu a rezolvat această problemă, fiindcă unele au fost imediat înstrăinate și au ajuns la proprietari care nu au fost preocupați de istoria și patrimoniul arădean, nu au avut acea mândrie locală, ardeleană, care să îi determine să își înfrumusețeze locul,  transmite președintele Iustin Cionca. 

“Valul acesta al renovării, care a pornit în ultimii ani, readuce strălucirea veche a clădirilor municipiului reședință de județ. Nu vorbesc ca un specialist, ci ca un trecător de pe străzile orașului – îți face plăcere să admiri palatele colorate, detaliile puse în valoare, să descoperi și să redescoperi amănuntele de pe fațadele refăcute. 

Vă felicit pe toți cei care ați înțeles să vă implicați și să faceți un efort pentru comunitate, pentru blazonul Aradului, pentru orașul nostru frumos. Vă felicit și pentru că exemplul dvs. a fost molipsitor și pe străzile unde initial se renova un palat, au ajuns renovate șiruri de case. Ați cultivat un orgoliu pozitiv, cu consecințe asupra calității vieții în Arad, asupra vizibilității și gradului de atracție a orașului. 

O spun fără să mă tem de cuvintele mari: suntem mândri de Aradul nostru frumos și de arădenii care muncesc să îl facă și mai frumos! 

Vă mulțumesc și închei cu o vorbă pe care noi, la Pecica, la doi pași de aici, o auzim mereu de la părinții noștri: și să faci frumos în jurul tău e greu, dar să întreții e și mai greu. Vă doresc să aveți forța, ambiția și mândria să puteți întreține ceea ce ați reconstruit!” – este mesajul președintelui Consiliului Județean Arad.

Leave a Comment