Iustin Cionca, președintele CJ Arad: „Îmi doresc o lucrare bună și rapidă, urmând ca în anul 2024 să putem circula deja pe noul inel de centură.”

Paul

Conducerea liberală a Consiliului Județean Arad a dat startul construirii centurii de sud-est! Prezentul proiect o să aducă municipiului Arad un inel de centură complet. Prin urmare, ar fi primul municipiu reședință de județ cu o asemenea caracteristică rutieră! Construirea prezentei părți a centurii de sud-est are o valoare de 308 milioane de lei, iar termenul de finalizare o să fie de 19 luni.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a semnat în luna octombrie contractul pentru proiectarea tehnică și execuția centurii de sud-est, în prezența premierului Nicolae Ciucă și a ministrului de Interne Lucian Bode, aflați într-o vizită la Arad. 

De asemenea, domnul Cionca precizează faptul că: „În prezent se lucrează la proiectul tehnic, fiind deja predat amplasamentul în vederea realizării acestuia. Îmi doresc o lucrare bună și rapidă, urmând ca în anul 2024 să putem circula deja pe noul inel de centură. Ca parte a strategiei noastre, menționez un nou proiect la care am început să lucrăm în această zonă. Este vorba despre un drum care să lege comuna Vladimirescu de viitorul drum expres Arad – Oradea, cel mai important proiect comun de infrastructură a unei asocieri de administrații în România, respectiv Consiliile Județene Bihor și Arad, Primăriile Oradea și Arad”

Sursa: CJ Arad

Conducerea liberală din CJ Arad pune preț și pe confortul bicicliștilor arădeni, deoarece prezentul proiect care include centura de sud-est a municipiului Arad constă într-o dimensiune de 11 kilometri care o să fie dotată și cu pistă de biciclete.

De asemenea, alte facilități pe care acest tronson rutier o să le aibă vor fi: un pasaj trecere de cale ferată și un pod care trece peste râul Mureș. Prin acest proiect, se vor face legăturile între două drumuri naționale, acestea fiind DN69 Arad-Timișoara și DN7 Arad-Deva, dar și un contact la Autostrada Nădlac-Arad-Timișoara.

Totodată, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad a făcut completări pe acest subiect: „Consiliul Județean Arad derulează probabil cel mai ambițios program din România de modernizare de drumuri județene: am finalizat sau suntem în curs de modernizare, în diferite faze, 750 kilometri din totalul rețelei de 1180″.

Distribuie articolul