Iustin Cionca, președintele CJ Arad: În județul Arad scriem proiecte europene pentru includerea persoanelor cu dizabilități în activitățile curente ale vieții sociale

Paul

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, Iustin Cionca, președintele CJ Arad, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Liberalul a precizat faptul că: „În județul Arad scriem proiecte europene pentru includerea persoanelor cu dizabilități în activitățile curente ale vieții sociale. Consiliul Județean, prin DGASPC, muncește la dezvoltarea rețelei de centre de zi, unde aceste persoane și aparținătorii lor sunt tratate cu respect și grijă. Modernizăm infrastructura socială pentru persoanele cu dizabilități în instituții care le sunt dedicate, de exemplu la Petriș, Cuveșdia, în Arad, pe strada Tabacovici.”

Președintele CJ Arad și-a continuat postarea astfel: „Obiectivul nostru este ca acești oameni să se simtă importanți și utili, să aibă o viață cât mai echilibrată și toate bucuriile pe care le are oricine altcineva. Să se simtă prețuite și integrate, nu doar tolerate.

Știu că sunt încă foarte multe de făcut pentru a normaliza viața persoanelor cu dizabilități și în județul Arad. Vedem ce se întâmplă în Occident și încercăm să ne inspirăm de acolo. Dar suntem constienți că, oricâte eforturi facem, ne despart încă mulți ani de condițiile de acolo. Totuși, județul Arad este un model la nivel național în programele pentru persoanele cu dizabilitati și, ca presedinte al Consiliului Judetean, imi doresc sa rămânem un deschizator de drumuri – ca pentru orice arădean, indiferent de capacitatea fizică sau mentală, Aradul să fie o casă bună și primitoare.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilitati le doresc tuturor beneficiarilor serviciilor sociale, finanțate de Consiliul Județean Arad, multă sănătate. Se pot baza pe noi, în continuare!”

Sursa: Iustin Cionca, Facebook

Distribuie articolul