Jacques J.P. Martin, primarul oraşului Nogent-sur-Marne din regiunea Île-de-France, a avut o întrevedere cu Adrian-Ioan Veştea, preşedintele CJ Braşov

Jacques J.P. Martin, primarul oraşului Nogent-sur-Marne din regiunea Île-de-France, a avut o întrevedere cu Adrian-Ioan Veştea, preşedintele CJ Braşov

Jacques J.P. Martin, primarul oraşului Nogent-sur-Marne din regiunea Île-de-France şi vicepreşedinte al instituţiei publice teritoriale Paris Est Marne & Bois, a avut o întrevedere cu Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, şi prefectul Mihai-Cătălin Văsii.

La întâlnire a participat şi consulul onorific al Republicii Franceze la Braşov, Ion Ciolacu.

”Oaspetele francez şi-a arătat disponibilitatea de a colabora cu autorităţile publice braşovene în domeniul surselor regenerabile de energie, propunând un transfer de bune practici şi experienţă în ceea ce priveşte energia geotermică, energia electrică furnizată prin intermediul panourilor fotovoltaice şi staţiile de încărcare electrice.”, a transmis CJ Brașov.

Preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea a menţionat că un deziderat al administraţiei publice judeţene îl reprezintă independenţa energetică totală a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav şi în acest sens există intenţia clară de construire a unui parc fotovoltaic.

„În actualul context energetic de la nivel mondial, suntem preocupaţi de găsirea şi implementarea unor soluţii pentru energii ieftine şi alternative la Aeroportul Braşov, astfel încât consultanţa şi transferul de competenţe pe care partea franceză, prin intermediul specialiştilor proprii, ni le poate asigura, sunt binevenite. Amplasamentul Aeroportului este unul generos şi se pretează pentru un parc fotovoltaic. Credem că putem contura un proiect comun cu parteneri din Franţa, în care poate fi cooptată şi Universitatea Transilvania.”, a spus şeful executivului judeţean.

Jacques J.P. Martin a precizat că în toamnă va participa la Forumul Oraşelor Verzi organizat de Primăria Municipiului Braşov, iar până atunci va contura un proiect destinat Aeroportului.

Sursă: Facebook Consiliul Județean Brașov

Leave a Comment