Noi fonduri pentru dezvoltarea județului Arad

Paul

Agenția de Dezvoltare Regională Vest a organizat vineri, la Timișoara, evenimentul de lansare al Programului Regional Vest 2021-2027. Programul cuprinde 7 priorități, cu un buget de 1,18 miliarde de euro. Suma aceasta va reveni proiectelor din regiunea de vest a României, respectiv județelor Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin.

Iustin Cionca, președintele CJ Arad, a declarat: „Pentru Consiliul Județean Arad proiectul strategic finanțat prin Programul Operațional Regional este modernizarea rețelei de drumuri din nordul județului, trei drumuri în lungime totală de 74 km, cu o valoare estimată a investiției de aprox. 40 milioane de euro. Prin acest proiect vor fi modernizate drumurile: Mișca-Apateu-Berechiu, Seleuș-Șicula-Cermei-Berechiu-limită județ Bihor, Șepreuș-Cermei-Beliu”

Sorin Maxim, directorul general ADR Vest, a declarat: „În zona de dezvoltare ne-am asumat niște „riscuri”, în ideea de a investi mai mult în zona de inovare, în zona de pregătire a companiilor în momentul în care ele își doresc să se dezvolte.”

Suma de 1,18 miliarde de euro a fost aprobată de Comisia Europeană, iar acești bani vor fi folosiți în ciclul financiar 2021-2027.

Sorin Maxim precizează faptul că: „Ne dorim să creștem numărul companiilor raportat la mia de locuitori și, în paralel, să stimulăm companiile să își dezvolte proiectele din regiune. Avem în vedere o sumă consistentă care va fi investită într-un fond de capital de risc regional, ceea ce este unic – în România mai există doar câteva la nivel național. În plus, vrem să înființăm 4 centre de competențe, în care, împreună cu firmele și universitățile din regiune să putem să le oferim tinerilor acces la tehnologie, dar și cursuri de antreprenoriat.”

De asemenea, liberalul Iustin Cionca a subliniat faptul că: „În regiunea de vest a României scriem istoria dezvoltării regionale, prin faptul că am reușit să obținem descentralizarea fondurilor europene pe Programul Operațional Regional.

Avem la dispoziție cea mai mare sumă de care a beneficiat regiunea noastră într-un ciclu financiar. Sunt bani care vor fi investiți, nu cheltuiți.

Județul Arad își păstrează prioritățile pe Programul Operațional Regional – infrastructura rutieră, drumurile județene, urmând ca investițiile în spitale, cultură, educație, piste de biciclete, să le realizăm din alte surse europene de finanțare.

Noi am proiectat dezvoltarea județului Arad pe atragerea de fonduri europene și am reușit să aducem concret, în total, peste 450 milioane lei în Arad, în ciclurile de finanțare 2014-2020 și 2021-2027″

Sursa: Iustin Cionca, Facebook

Distribuie articolul