Județul Bihor va avea o aplicație mobilă pentru serviciul de salubrizare

Paul

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group a demarat un proiect cu fonduri europene pentru dezvoltarea unei aplicații mobile dedicată managementului deșeurilor din județul Bihor. Acesta este primul proiect european derulat de asociație.

Aplicația o să conțină un ghid care prezintă modul corect de colectare și separare a deșeurilor. De asemenea, vor fi afișate și informații privind graficele de colectare din fiecare oraș sau comună, dar și informații privind centrele de colectare a deșeurilor voluminoase.

Pe lângă ghidul respectiv, oamenii vor avea posibilitatea de a raporta deșeurile abandonate, dar și de a face sugestii sau sesizări. Aplicația respectivă o să fie gratuită, atât pe mobil, cât și pe calculator!

Valoarea totală a proiectului

În comunicatul de presă emis de Consiliul Județean Bihor ne este precizată valoarea totală a proiectului, dar și denumirea acestuia. Proiectul se numește „Aplicație integrată privind managementul deșeurilor în județul Bihor”, iar acesta are o valoare de 407.261,50 lei. Contribuția din fonduri europene este de 339.248,84 lei, iar din bugetul național vor fi folosiți doar 59.867,43 lei. Valoarea cofinanțării a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group este de 8.145,23 lei.

De asemenea, în perioada 15-17 noiembrie 2022, au fost organizate cursuri pentru domeniul managementului deșeurilor în care au participat responsabili de mediu din toate primăriile din Bihor.

Mircea Mălan, vicepreședintele CJ Bihor și președinte al Ecolect Bihor, transmite faptul că: „Aplicația va fi lansată la începutul anului 2023. Ecolect Bihor a depus spre finanțare și alte proiecte cu fonduri europene. Prin intermediul lor ne dorim să îmbunătățim funcționarea sistemului de colectare și tratare a deșeurilor din județul nostru și să îmbunătățim comunicarea dintre cetățeni și autoritățile responsabile. Obiectivul nostru final: un Bihor Curat!”

Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni, în așa fel încât acesta o să fie finalizat pe 23.06.2023.

Sursa: CJ Bihor

Distribuie articolul