Jurnalul intim cu scoarțe verzi al Reginei Maria a României a intrat în patrimoniul statului: Secretarul de Stat Diana Baciuna a condus procesul de negociere

Jurnalul intim cu scoarțe verzi al Reginei Maria a României a intrat în patrimoniul statului. Diana Baciuna, Secretar de Stat la Ministerul Culturii, a condus echipa de negociere privind achiziționarea importantului obiect istoric.

Diana Baciuna: „Vești bune pentru toți iubitorii culturii și patrimoniului nostru național! Ministerul Culturii și-a exercitat dreptul de preempțiune pentru achiziționarea Jurnalului intim cu scoarțe verzi al Reginei Maria a României, datând din anul 1910”.

„Cu bucurie vă anunț că am avut privilegiul de a conduce comisia de negociere care a încheiat cu succes acest proces important atât pentru Ministerul Culturii, dar mai ales pentru conservarea și îmbogățirea patrimoniului nostru național! Jurnalul intim al Reginei Maria reprezintă o comoară inestimabilă a culturii și istoriei noastre, o fereastră în timp către trecutul nostru”, a spus liberala.

Secretarul de Stat a precizat că jurnalul păstrează cu sfințenie amintirile și gândurile unei personalități remarcabile a istoriei românești, fiind o mărturie prețioasă a vieții sale, a preocupărilor, dorințelor și aspirațiilor sale.

„Prin această achiziție realizată de Ministerul Culturii, mă bucur că am reușit să aducem în patrimoniul statului un obiect istoric cu adevărat valoros și care va fi păstrat cu demnitatea și importanța pe care o merită”, a transmis Diana Baciuna.

sursă: Diana Baciuna, Facebook

Citește și Secretarul de Stat Diana Baciuna a avut o întrevedere cu reprezentanții caselor de cultură și primarii localităților din raionul Criuleni, Republica Moldova

Leave a Comment