Klaus Iohannis i-a decorat pe militarii, pompierii, medicii, asistenții și voluntarii trimiși în Turcia după cutremur: Au lucrat neîncetat și contra cronometru

Eduard Turcu

Klaus Iohannis, Președintele României, i-a decorat pe salvatorii care au fost trimiși în Turcia după cutremurul care s-a produs în această țară.

Klaus Iohannis: „Emoționantă întâlnirea cu militarii, pompierii, medicii, asistenții și voluntarii care s-au mobilizat exemplar să îi ajute pe cei loviți de devastatorul cutremur care a răpit zeci de mii de vieți în Turcia și în Siria. I-am invitat la Palatul Cotroceni pe cei care, sfidând pericolul, au lucrat neîncetat și contra cronometru, cu speranța că sub dărâmături vor găsi supraviețuitori. O prezență specială, de care ne-am bucurat la ceremonia de decorare de astăzi, a fost cea a câinilor-eroi, antrenați pentru astfel de misiuni dificile. Cu prilejul Zilei Protecției Civile, le mulțumim tuturor celor care ajută oamenii aflați în situații critice. Dragi salvatori, românii se simt în siguranță pentru că le sunteți aproape”.

sursă: Klaus Iohannis, Facebook

Distribuie articolul