Klaus Iohannis, întâlnire importantă cu Jens Stoltenberg la Cotroceni: „Acțiunile Rusiei reprezintă o încercare deliberată de a submina și distruge ordinea internațională”

Eduard Turcu

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut luni, 28 noiembrie 2022, la Palatul Cotroceni, declarații de presă comune cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Klaus Iohannis: „L-am primit astăzi, la Palatul Cotroceni, pe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, un prieten apropiat al României. Am evaluat împreună progresele substanțiale pe care le-am realizat în ultimele 10 luni și care se reflectă într-o postură semnificativ întărită a Alianței pe Flancul Estic, inclusiv în țara noastră și în regiunea Mării Negre”.

Președintele României a vorbit și despre o creștere a numărului militarilor aliați prezenți în România cu pânî la 5.000 de militari.

„Astfel, din februarie și până în prezent, numărul militarilor aliați găzduiți de România a crescut la 5.000, rolul lor fiind unul strict defensiv, de descurajare și apărare. Le mulțumesc tuturor aliaților pentru solidaritatea demonstrată în toată această perioadă, inclusiv Statelor Unite ale Americii, partenerul nostru strategic, pentru contribuția importantă la securitatea României și a regiunii noastre”, a precizat acesta.

De asemenea, Klaus Iohannis a catalogat acțiunile Rusiei drept „o încercare deliberată de a submina și distruge ordinea internațională”.

„Acțiunile Rusiei reprezintă o încercare deliberată de a submina și distruge ordinea internațională bazată pe reguli și principii. De modul în care alegem să răspundem acestei provocări va depinde în mare măsură cum va arăta viitorul lumii noastre”, a declarat Președintele.

sursă: Klaus Iohannis, Facebook

Distribuie articolul