Legile educației „România educată” au fost votate în Senatul României. Ligia Deca: Educația din România are nevoie de aceste legi, pentru ca fiecare elev să-și atingă potențialul

Legile educației „România educată” au fost votate în Senatul României, care este și for decizional.

  • Legile educației “România educată” au fost adoptate în Senatul României,
  • Aceste pachete legislative sunt rezultatul unei politici publice intens dezbătute
  • Obiectivul acestor legi este să ofere un viitor mai bun pentru toți copiii și tinerii din România, promovând echitatea, performanța, investițiile, respectul și siguranța.

Obiectivul acestor legi este să ofere un viitor mai bun pentru toți copiii și tinerii din România

Ligia Deca, ministrul Educației: „Pachetele legislative votate astăzi sunt rezultatul concret al celei mai dezbătute politici publice pe care România a avut-o vreodată. Această reușită a fost posibilă doar datorită unui efort comun.  Pachetul de legi ale educației reprezintă un proiect cu un obiectiv ambițios, dar realizabil: un viitor mai bun pentru toți copiii și tinerii din România. Suntem într-un moment istoric, iar educația va redeveni temelia unei societăți bazate pe valori”.

„Echitate, performanță, investiții, respect și siguranță – sunt doar câteva dintre cuvintele cheie pe care Legile Educației le-au transpus în măsuri coerente și predictibile. Educația din România are nevoie de aceste legi, pentru ca fiecare elev să-și atingă potențialul. De asemenea, avem nevoie de aceste legi, astfel încât cadrele didactice să simtă, cu adevărat, că sunt apreciate și valorizate, iar situații precum cea pe care o trăim în aceste zile să nu se mai repete”, a spus ministrul.

Ligia Deca: „Le mulțumesc Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, Premierului României, domnul Nicolae-Ionel Ciucă, Partidului Național Liberal pentru că și-a asumat Proiectul de viziune „România educată”, tuturor grupurilor parlamentare care au contribuit la procesul legislativ, colegilor din Ministerul Educației. Îi mulțumesc și Opoziției pentru contribuție – înțeleg și respect viziunile diferite, pentru că ele generează soluții cu legitimitate democratică”.

„Vă invit să rămâneți alături de noi, să vă implicați în continuare să ducem reforma „România Educată” în fiecare școală, în fiecare clasă și la fiecare elev și cadru didactic”, a transmis ministrul Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Leave a Comment