Liberalii buzoieni au fost prezenți la conferința de închidere a Anului European al Tineretului – 2022 la Bruxelles

Badila Antonia

La invitația europarlamentarului român Siegfried Muresan, o delegație de liberali buzoieni a fost prezentă săptămâna trecută în capitala Belgiei, la Bruxelles, și au avut o serie de întâlniri și dezbateri pe teme de educație și administrație piblică.

,,La sediul Parlamentului European, aceștia au participat la Conferința de închidere a Anului European al Tineretului – 2022, pusă sub genericul <Claim the Future>. A fost un bilanț al realizărilor la nivel și o reflectare asupra modului în care politica de tineret va rămâne ca prioritate pe agenda politicii în viitor.

La eveniementul desfășurat pe durata a câteva ore în Hemiciclu – sala principală a Parlamentului European, a luat parte și comisarul European pentru educație, doamna Mariya Gabriel, reprezentanți ai educației din țările membre, ONG-uri de tineret și zeci de reprezentanți ai societății civile din Europa.

Următoarea întâlnire importantă a delegației buzoiene a avut loc la sediul Comitetutlui European al Regiunilor, unde s-au discutat despre imaginea de ansamblu a celor mai presante provocări cu care se confruntă regiunile și orașele din întreaga Uniune Europeana.

Sursa: PNL Buzău

Liberalii buzoieni s-au arătat interesați și de oportunitățile de finanțare europeană din prezent, de prognozele pe termen mediu și lung, dar și de politicile asumate la nivel european pentru viitoarele domenii de dezvoltare. La întâlnirea de la sediul EPP, vicepreședintele Partidului Popularilor Europeni, Siegfred Mureșan, a prezentat care este mecanismul politic de funcționare al grupului, criteriile de stabilire a reprezentativității și procedurile de lucru în cel mai puternic grup politic european”, transmite PNL Buzău într-un comunicat de presă.

“Repet ceea ce am mai afirmat. Vizita la Parlamentul European, dar mai ales dezbaterile la care colegii mei s-au implicat activ, reprezintă un câștig pentru noi ca organizație. O asemenea experiență te face să conștientizezi cât de important este să rămânem ferm atașați valorilor europene și euroatlantice, pe care trebuie să le promovăm în comunitățile noastre. România și Buzăul se dezvoltă în Europa unită. Banii europeni trebuie să vină la Buzău, iar noi trebuie să înțelegem care sunt obiectivele, mecanismele de finanțare și să muncim foarte mult”, declară deputatul Gabriel Avramescu, președintele Organizației județene PNL Buzău

Distribuie articolul