Ligia Deca a deschis cea de-a cincea ediție a Forumului Global „Future of Education and Skills 2030”

Eduard Turcu

Ligia Deca, ministra liberală a Educației, alături de Andreas Schleicher, Director OCDE, și Saul Perlmutter, astrofizician și laureat al Premiului Nobel, au deschis cea de-a cincea ediție a Forumului Global „Future of Education and Skills 2030”, organizat la București.

Ligia Deca: „În aceste zile, elevi, studenți, profesori, lideri de gândire și factori de decizie politică din toată lumea dezbat pornind de la următoarele întrebări: Cum vor arăta procesele de predare și învățare în viitor? Cum putem îmbina tehnologia, abordările centrate pe elev, autonomia profesorului și starea de bine a acestora?”

„În România, tehnologia este deja utilizată din ce în ce mai mult în educație. Ministerul Educației vine în sprijinul școlilor, alocând peste 1 miliard de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru dotări în toate sălile de clasă, inclusiv în laboratoare STEAM, unde vom avea peste 18.000 de noi laboratoare de informatică, de științe și cabinete școlare”, a spus liberala.

„Pentru ca aceste laboratoare să devină funcționale, este esențial să ne inspirăm de la cei care sunt promotori ai inovației în educație și să valorificăm fiecare context de învățare și schimb de experiență”, a declarat ministra liberală a Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul