Ligia Deca: Am introdus, în Legea învățământului superior, măsuri prin care să fie încurajată învățarea pe tot parcursul vieții

Eduard Turcu

Ligia Deca, ministrul Educației, a transmis că au fost introduse, în Legea învățământului superior, măsuri prin care să fie încurajată învățarea pe tot parcursul vieții.

Ligia Deca: „Am introdus, în Legea învățământului superior, măsuri prin care să fie încurajată învățarea pe tot parcursul vieții. Prin prevederile incluse, ne-am asigurat că avem un cadru mai flexibil, în care rezultatele și competențele studenților să fie recunoscute. Vrem ca studenții noștri să se poată dezvolta mult mai ușor și să știe că fac parte dintr-un sistem care încurajează și recunoaște eforturile depuse”.

„Au fost definite microcertificările, ca fiind programele de formare profesională a adulților ce pot avea volume reduse de învățare, vizând competențe și/sau rezultate ale învățării corespunzătoare. Ele vor conduce la o nouă dinamică în ceea ce privește formarea profesională continuă. Ne asigurăm că un număr mai mare de români va avea acces la acest tip de educație, în contextul în care transformările digitale conduc la schimbări drastice în piața muncii”, a declarat ministrul Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul