Ligia Deca: Am transmis din nou aprecierea mea pentru eforturile fiecăruia dintre cei care au contribuit la integrarea copiilor provenind din zona conflictului armat din Ucraina

Eduard Turcu

Ligia Deca, ministra liberală a Educației, a participat la Conferința Internațională „The role of civil society organizations in facilitating de integration of refugee and asylum-seeking children and caregivens in Europe”, organizată de Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Copii.

Liberala a afirmat că migrația este o realitate a vremurilor noastre și a mai subliniat că, să fii refugiat nu este o alegere, ci o necesitate pentru a te feri de ororile războiului.

„Am transmis din nou aprecierea mea pentru eforturile fiecăruia dintre cei care au contribuit la integrarea copiilor provenind din zona conflictului armat din Ucraina. Indiferent că vorbim despre mobilizarea oamenilor, de implicarea organizațiilor neguvernamentale și a organizațiilor internaționale sau de eforturile instituțiilor de a adapta cadrul legislativ pentru a permite integrarea copiilor în comunitate sau în școală, esențialul rămâne faptul că efortul a fost unul comun”, a declarat Ligia Deca.

Ministra a mai transmis că peste 36.000 de copii care au fugit din calea războiului merg în școli din România.

„Mulțumesc pentru eforturile fiecăruia dintre cei care îi ajută pe copii să aibă acces neîngrădit la educație, regăsind astfel măcar o parte din normalul pe care anterior l-au pierdut”, a spus Ligia Deca.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul