Ligia Deca: Condamn cu fermitate orice act de agresiune din școală, fie ea fizică sau verbală, îndreptat asupra membrilor comunității școlare

Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat că incidentul de miercuri în care o profesoară a fost rănită la un liceu din Bucureşti reprezintă un semnal de alarmă care se adaugă celorlalte situaţii care au atras atenţia asupra importanţei care trebuie acordată siguranţei în mediul şcolar.

Ligia Deca: „Incidentul regretabil de astăzi, în care o profesoară a fost rănită de un elev în sala de clasă, este un semnal de alarmă care se adaugă celorlalte situații care ne-au atras atenția asupra importanței pe care trebuie să o acordăm siguranței în mediul școlar. Condamn cu fermitate orice act de agresiune din școală, fie ea fizică sau verbală, îndreptat asupra membrilor comunității școlare”.

„Avem nevoie ca școala să fie un loc în care atât copiii, cât și profesorii să se simtă în siguranță. Am convingerea că inițiativele instituționale – regulamente, proceduri, activități în comun cu parteneri instituționali – trebuie să fie dublate de o atitudine responsabilă a tuturor celor implicați în educație și de un parteneriat real școală-familie. Doar în acest fel, incidente zguduitoare, asemeni celui de astăzi, vor putea fi prevenite”, a transmis ministrul.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Leave a Comment