Ligia Deca: Din acest an, în învățământul superior, diploma de doctor va conține un cod QR

Eduard Turcu

Din acest an, în învățământul superior, diploma de doctor va conține un cod QR, conform anunțului făcut de Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

„Debirocratizare și mai puține situații în care va fi nevoie să depunem documente în format fizic! Din acest an, în învățământul superior, diploma de doctor va conține un cod QR. Acesta va permite accesul la informații care vor facilita validarea și conformitatea diplomelor direct în baza de date a Ministerului Educației. În plus, din anul universitar 2024-2025, toate actele de studii care se eliberează absolvenților vor fi întocmite în limbile română și engleză și vor fi însoțite de suplimentul la diplomă doar în format Europass”, a declarat Ligia Deca.

Liberala a afirmat că măsura va fi extinsă pentru toate actele de studii care se eliberează absolvenților învățământului superior, indiferent de anul înmatriculării, începând din anul universitar 2024-2025.

„Sunt prevederile unui proiect de Hotărâre de Guvern lansat astăzi în consultare publică de Ministerul Educației. Vă invit să trimiteți sugestiile dumneavoastră! Detalii, în linkul din primul comentariu”, a transmis ministra liberală a Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul