Ligia Deca: Din anul școlar 2029-2030, învățământul profesional și tehnic se va desfășura exclusiv în sistem dual

Eduard Turcu

Din anul școlar 2029-2030, învățământul profesional și tehnic se va desfășura exclusiv în sistem dual, iar ruta completă de învățământ dual, prevăzută în noile legi ale educației, oferă tinerilor posibilitatea de a ajunge la orice nivel de calificare sau de studii, în același sistem, conform declarațiilor făcute de Ligia Deca, ministra Educației.

Ligia Deca: „Mai ales în contextul acestei reforme, apreciez deschiderea Președintelui Federației Industriașilor din Austria, domnul Georg Knill, cu care am discutat ieri, de a continua schimbul de bune practici dintre cele două țări în tot ceea ce înseamnă organizarea, funcționarea și dezvoltarea învățământului dual”.

„Fiecare copil contează și am convingerea că un sistem de educație centrat pe nevoile copiilor înseamnă atât existența specializărilor variate, care să-i permită fiecăruia să-și atingă potențialul, cât și corelarea lor cu cerințele pieței muncii. Știu că împreună, într-un parteneriat corect școală – operatori economici – autorități locale, vom reuși să creștem viitori adulți ale căror competențe să-i ajute să se integreze pe piața muncii”, a declarat ministra Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul