Ligia Deca: Elveția a fost unul dintre cei mai importanți parteneri în domeniul educației din ultimii ani, cu precădere în ceea ce privește învățământul dual

Eduard Turcu

Ligia Deca, ministra liberală a Educației, a avut o întâlnire de lucru cu Jacques Ducrest, reprezentantul Eleveției la ASEM Education.

„Elveția a fost unul dintre cei mai importanți parteneri în domeniul educației din ultimii ani, cu precădere în ceea ce privește învățământul dual. Am avut plăcerea de a mă întâlni cu Excelența Sa Ambasadorul Jacques Ducrest, cu care am discutat despre noile măsuri legislative din România, precum și despre desfășurarea învățământului profesional și tehnic exclusiv în sistem dual începând cu anul 2029-2030 și desfășurarea unui parcurs complet de învățare pentru învățământul profesional dual, de la cel secundar superior și până la cel superior”, a declarat Ligia Deca.

Liberala a afirmat că prioritățile în domeniul învățământului dual sunt susținute inclusiv prin PNRR, unde alocarea financiară dedicată dezvoltării celor 29 de campusuri de învățământ dual a crescut de la 338 la 588 de milioane de euro.

„Totodată, statul român beneficiază de 10 milioane CHF pentru dezvoltarea învățământului dual, cu accent pe nivelul 5 de calificare, din partea statului elvețian, până în 2029. Activitățile pentru care primim finanțare vizează revizuirea și pilotarea calificărilor profesionale pentru învățământul dual, precum și analiza de sistem. În curând, colegii din Elveția vor organiza o vizită de studiu pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine sistemul VET elvețian și actorii implicați. Mă bucur și îi mulțumesc pentru deschidere și pentru sprijinul acordat E.S. Jacques Ducrest”, a transmis Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul