Ligia Deca: Generalizăm evaluarea digitalizată, începând cu simulările examenelor naționale de anul acesta

Eduard Turcu

Ligia Deca, ministra liberală a Educației, a anunțat că a fost trimis spre publicare ordinul privind organizarea simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023-2024.

„Generalizăm evaluarea digitalizată, începând cu simulările examenelor naționale de anul acesta! Așa cum anunțam înainte de sesiunea din august a examenului de bacalaureat, generalizăm evaluarea digitalizată. Prin urmare, lucrările tuturor elevilor care vor participa la simulări în acest an școlar vor fi evaluate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată”, a spus Ligia Deca.

Liberala a mai prezentat și beneficiile adoptării acestui proiect, după cum urmează: se reduce considerabil riscul producerii unor erori în momentul transcrierii notelor de pe borderou pe lucrare sau de pe lucrare în aplicație, în vederea afișării și nu vom mai transporta lucrări dintr-un județ în altul pentru evaluare.

„În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click”, a transmis Ligia Deca, ministra Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul