Ligia Deca: Internaționalizarea, în adevăratul sens al cuvântului, în învățământul superior, devine o prioritate strategică

Eduard

Ligia Deca, ministrul Educației, a participat la „Smart Diaspora”, organizat la Timișoara, „un eveniment cu o relevanță deosebită pentru educație, cercetare și pentru societatea românească”.

Ligia Deca: „În cadrul discursului pe care l-am susținut la ceremonia de deschidere a evenimentului, am subliniat cât de importantă este comunitatea cercetătorilor români din diaspora și cum putem realiza schimbul de experiență cu cei din țară. Este extrem de emoționant faptul că exact emulația și colaborarea pe care această conferință de anvergură le creionează de multă vreme reușesc să contureze un nou orizont, inclusiv din punct de vedere legislativ”.

„Ca om care a plecat în străinătate pentru studii și pentru muncă, de două ori – și s-a întors tot de atâtea ori – știu ce înseamnă să-ți fie dor de țară. Știu ce înseamnă să simți nostalgia de Mărțișor și că nu mai poți sta fără să îți vezi familia de Paște sau de Crăciun”, a spus ministrul.

Aceasta a prezentat și două dintre ideile avansate de mediul academic și care au fost introduse în noul pachet legislativ „România Educată” – Legea învățământului superior.

„Internaționalizarea, în adevăratul sens al cuvântului, în învățământul superior, devine o prioritate strategică. Se înființează „Programul Study in România”. Vom sprijini universitățile românești în demersul lor de a face parte din rețeaua de universități europene. Acest instrument are și o misiune identitară importantă: de a construi cetățenia europeană. Înființăm Programul Național de Sprijinire a Învățării Științelor Exacte, a Ingineriei și Matematicii, care vine în completarea programului similar din sistemul de învățământ preuniversitar”, a spus Ligia Deca.

„Vreau să felicit organizatorii pentru că, prin pasiune și profesionalism, au făcut posibil acest eveniment important și le urez mult succes în desfășurarea lucrărilor din următoarele zile”, a transmis ministrul Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul