Ligia Deca: Până la sfârșitul anului 2025, vom operaționaliza o rețea de „școli verzi”

Eduard Turcu

În cadrul conferinței „Francofonia viitorului: educația și dezvoltarea durabilă”, organizată în contextul sesiunilor CONFEMEN la sediul Administrației Prezidențiale, Ligia Deca, ministrul Educației, a transmis că până la sfârșitul anului 2025, România va operaționaliza o rețea de „școli verzi”.

Ligia Deca: „La eveniment, am subliniat faptul că mai multe concepte de dezvoltare durabilă, economie circulară și protecția mediului sunt încorporate, treptat, în programele școlare, precum și în activitățile extracurriculare. Săptămâna Verde este o astfel de inițiativă, care a debutat în acest an școlar, în colaborare cu Ministerul Mediului. Elevii și cadrele didactice au la dispoziție o platformă de resurse educaționale, pentru a susține activitățile programului”.

„Totodată, până la sfârșitul anului 2025, vom operaționaliza o rețea de „școli verzi”, suma alocată din Planul Național de Recuperare și Reziliență fiind de 425 milioane euro. Aceste școli vor economisi energie, vor implementa programe specifice și vor ajuta elevii și profesorii să dobândească abilități ecologice și digitale. În paralel, am lansat apelul de proiecte pentru dotarea școlilor din mediul rural și izolat cu microbuze verzi, pentru transportul elevilor”, a declarat ministrul Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul