Ligia Deca participă, între 25-26 ianuarie, la Reuniunea miniștrilor Educației din cadrul ASEM – platformă de cooperare între Europa și Asia

Eduard Turcu

Ligia Deca, ministra liberală a Educației, participă între 25-26 ianuarie la Reuniunea miniștrilor Educației din cadrul ASEM, o platformă de cooperare între Europa și Asia, ce are ca scop promovarea dialogului și a cooperării între cele două continente, în mai multe domenii.

Potrivit acesteia, întâlnirea are loc în Malta și reunește peste 90 de reprezentanți guvernamentali împreună cu echipele lor.

„Mi-am propus, în aceste două zile, să particip și la o serie de întâlniri bilaterale, tocmai în scopul dezvoltării și consolidării relațiilor dintre România și țările partenere din cadrul ASEM. Prima întâlnire bilaterală pe care am avut-o în această dimineață a fost cu gazda acestui eveniment, Ministrul Educației, Sportului, Tineretului, Cercetării și Inovării din Malta, Excelența Sa Clifton Grima. Printre subiectele pe care le-am discutat s-au numărat și două priorități de actualitate pentru România: educația timpurie și atractivitatea carierei didactice”, a declarat ministra.

Conform liberalei, cariera didactică nu înseamnă doar o profesie, ci, mai degrabă, o vocație în a modela viitorul copiilor noștri. „De aceea, în mandatul meu, ajungem la o majorare de peste 50%, în medie, a salariilor cadrelor didactice! Cariera didactică merită respect, pentru că pe ea se bazează viitorul societății noastre”, a transmis Ligia Deca.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul