Ligia Deca: Politicile privind etica și integritatea universitară vor fi mai clar definite prin proiectul Legii învățământului superior

Eduard Turcu

Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat că politicile privind etica și integritatea universitară vor fi mai clar definite prin proiectul Legii învățământului superior.

Ligia Deca: „Politicile privind etica și integritatea universitară vor fi mai clar definite prin proiectul Legii învățământului superior. În plus, comisiile de etică universitară vor desfășura activități de prevenire, în timp ce toți studenții, indiferent de ciclul de studiu, vor studia urma cursuri de etică și integritate academică. Procedura de susținere a tezelor de doctorat va crește gradul de transparență”.

„De asemenea, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) rămâne un garant al originalității tezelor de doctorat”, a transmis ministrul susținut de PNL.

Proiectele se află în procedură de avizare interministerială

Ligia Deca a mai transmis că proectele Proiectele celor două legi se află în procedură de avizare interministerială.

„Conștientizăm importanța întăririi prevederilor privind etica și integritatea academică, fapt pentru care Ministerul Educației a propus un cadru legislativ mai coerent. Proiectele celor două legi se află în procedură de avizare interministerială”, a declarat ministrul Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul