Lucian Bode a participat la ceremonia de absolvire a Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat la ceremonia de absolvire a Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj.

Lucian Bode: „Peste 2.800 de absolvenți ai școlilor postliceale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne își încep cariera în structurile ministerului. Am fost alături, la acest moment emoționant pentru ei și familiile lor, de cei 290 de tineri absolvenți ai Școlii de Poliție “Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca care au pornit pe un drum deloc ușor, un drum plin de sacrificii și asumări de responsabilități, dar totodată onorant. Acești tineri au devenit parte a unei instituții care are mai bine de două secole de experiență și tradiție în slujba românilor”.

„Ei reprezintă suflul nou adus în sistem, de aceea ne bazăm pe contribuția lor la modernizarea și dezvoltarea instituțională a Poliției Române, dar și pe determinarea și dorința de a pune umărul la consolidarea încrederii cetățenilor în Ministerul Afacerilor Interne. Pentru toate structurile MAI, resursa umană este esențială în atingerea obiectivelor instituționale, de aceea profesionalismul, dedicarea, dorința de perfecționare sunt fundamente pentru a clădi un sistem de apărare, ordine publică și siguranță națională eficient, stabil și solid”, a spus liberalul.

Acesta aprecizat că „indiferent de structura unde vor activa, acești tineri au o linie roșie de urmat și principii de la care nu trebuie să se abată. Legea este principalul criteriu al activității lor profesionale, iar integritatea este valoarea supremă. Integri și ghidați de Lege vor face față provocărilor profesionale și vor fi oamenii legii de care România are nevoie”.

„Începând de astăzi, fiecare dintre ei își leagă cariera profesională, dar și viața de cetățenii și de comunitățile unde vor activa. Le doresc succes pe drumul ales și să fie călăuziți mereu de simțul onoarei, datoriei și al sacrificiului față de România”, a transmis ministrul Lucian Bode.

sursă: Lucian Bode, Facebook

Leave a Comment