Lucian Bode a prezentat astăzi bilanțul mandatului său la Ministerul Afacerilor Interne

Eduard Turcu

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a prezentat astăzi bilanțul mandatului său la Ministerul Afacerilor Interne.

„Eforturile noastre ca echipă s-au concentrat pe atingerea a trei deziderate: mai multă securitate, mai multă siguranță, respectiv servicii publice de calitate pentru cetățean, iar principalul merit pentru acestea este al celor care au lucrat și lucrează în structurile  operative.

Alocare financiară: În ultimii trei ani, bugetul alocat MAI a crescut constant de la un an la altul. Vorbim despre bugete istorice care au contribuit substanțial la creșterea calității serviciilor publice oferite cetățenilor.

Resurse umane: Am urmărit reducerea deficitului de personal, astfel că, în 2021-2023, au fost ocupate, în total, 23.029 posturi vacante de execuție.

Investiții: În mandatul meu, am pus accent pe îmbunătățirea dotărilor și bazei logistice. În perioada de referință, s-a înregistrat o creștere a nivelului de dotare cu mijloace de protecție specifice, de mobilitate terestră, navală şi aeriană, dar au fost asigurate și dotări pentru situații de urgență.

Siguranța cetățeanului și infracționalitate: Pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu țigarete și produse din tutun  au fost înregistrate rezultate deosebite, în anul 2022 fiind atins nivelul minim al pieței negre din ultimii 15 ani. De asemenea, au fost făcute progrese importante și acțiuni constante pentru reducerea fenomenului infracțional și pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane,

Siguranța rutieră: În anul 2022, valorile indicatorilor specific – accidente, persoane decedate și persoane rănite grav – au fost cele mai mici din ultimii 10 ani.

Digitalizare: Transformarea digitală prin dezvoltarea și extinderea serviciilor electronice furnizate prin HUB–ul de servicii al MAI și implementarea proiectului cărții electronice de identitate au fost si trebuie să rămână în continuare  priorități.

La finalul mandatului meu ca ministru al Afacerilor Interne țin să le mulțumesc polițiștilor, jandarmilor, pompierilor, aviatorilor, polițiștilor de frontieră și tuturor angajaților MAI pentru modul profesionist în care și-au desfășurat misiunile. Este nevoie ca acest minister să rămână un pilon de stabilitate și imparțialitate pentru a-și îndeplini cu succes misiunile și îi urez mult succes viitorului ministru”.

 

sursă: Partidul Național Liberal, Facebook

 

Distribuie articolul