Lucian Bode: administrațiile liberale sunt preocupate de binele comunităților și au ambiția să devină campioane ale eficienței

Eduard Turcu

Lucian Bode, Secretarul General PNL, a efectuat o vizită de lucru la Șimleu Silvaniei, acolo unde a punctat că „administrațiile liberale dezvoltă comunitățile prin proiecte de investiții finanțate în cadrul programelor derulate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei”.

„Am analizat astăzi stadiul acestor investiții la Șimleu Silvaniei împreună cu dl Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei și cu primarii liberali, accentul fiind pus pe proiectele derulate prin Compania Națională de Investiții (CNI) și Programul Național de Investiții <<Anghel Saligny>>”, a spus liberalul.

Acesta a mai transmis că „există oportunităţi de finanţare pe care nu avem voie să le pierdem, cu atât mai mult în această perioadă dificilă cu multiple crize suprapuse. Autoritățile locale sunt primele care identifică nevoile de dezvoltare și gândesc proiecte pentru oameni. Este important să existe un parteneriat solid și funcțional între administrațiile locale și palierul central care să asigure implementarea fără sincope a acestor proiecte”.

Lucian Bode: „Întâlnirea de azi a fost binevenită și îi mulțumesc colegului meu, Cseke Attila, că a acceptat invitația noastră. Această întâlnire a fost un bun prilej de a evalua situația și de a identifica soluții pentru deblocarea proiectelor acolo unde este cazul. Angajamentul luat de ambii parteneri, autorități locale si centrale, a fost în direcția susținerii proiectelor și accelerării lor. Administrațiile liberale sunt preocupate de binele comunităților și au ambiția să devină campioane ale eficienței în aplicarea acestor mari și importante programe de dezvoltare. Doar astfel generăm încredere, progres și stabilitate în societate”.

„Bineînțeles că aceste programe guvernamentale sunt dublate de accesarea fondurilor europene – din PNRR și fondurile clasice – ceea ce diminuează presiunea pe bugetele locale. Succesul administrațiilor locale PNL se datorează atât unor edili cu viziune și de calitate, cât și unui spirit liberal al dezvoltării și inițiativei. Iar guvernarea liberală se bazează pe succesele obținute de administrații la nivel local”, a subliniat Secretarul General al PNL.

sursă: Lucian Bode, Facebook

Distribuie articolul