Lucian Bode: al 10-lea Punct de Operare Aeromedicală a fost operaționalizat astăzi, la Ghimbav, în județul Brașov

Eduard Turcu

Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, a anunțat că a fost operaționalizat al 10-lea Punct de Operare Aeromedicală. Acesta se află la Ghimbav, în județul Brașov și este inaugurat la un an distanță după cel din Caransebeș.

Lucian Bode: „Acest punct este operaționalizat la un an distanță de la inaugurarea celui din Caransebeș, ambele deservind ca zonă de intervenție zona muntoasă, zonă cu multiple provocări mai ales acum în sezonul de iarnă, când misiunile salvatorilor sunt mai dificile”.

„Prin dezvoltarea acestui gen de infrastructuri de salvare ne dorim să fim cât mai aproape de oameni, de puncte critice, de zone greu accesibile, unde elicopterele SMURD dotate cu sisteme de intervenție speciale, de tip troliu, să intervină rapid, în mod profesionist, pentru a salva vieți”, a transmis liberalul.

Acesta a precizat că „este un proiect dezvoltat în parteneriat cu autoritățile locale. Astfel, construirea hangarului care va avea locația în perimetrul noului Aeroport din Brașov va fi realizat cu sprijinul Consiliului Județean Brașov. Încurajez astfel de inițiative care fac din sistemul de intervenții unul mai rezilient, mai eficient, orientat spre protejarea comunităților și salvarea de vieți”.

sursă: Lucian Bode, Facebook

„IGSU si IGAV sunt două structuri care se află în prezent într-un proces accelerat de modernizare la nivel de dotări. Un proiect important fiind crearea acestei rețele de puncte aeromedicale care va acoperi întreaga țară, anul viitor fiind prevăzută operaționalizarea celui de-al 11-lea punct la Câmpulung Moldovenesc”, a explicat ministrul.

Lucian Bode a subliniat că „în ceea ce privește componenta aeriană, Ministerul Afacerilor Interne a făcut în mod constant pași uriași spre modernizare și creșterea capacității de intervenție, dovadă sunt proiectele de achiziție pentru 6 elicoptere ușoare, 6 medii/grele (Black Hawk) și pentru 2 avioane mediu curier pentru transport pacienți”.

sursă: Lucian Bode, Facebook

Distribuie articolul