Lucian Bode: cazierul judiciar poate fi obținut online începând de azi, 1 februarie, prin platformele ghișeul.ro și hub.mai.ro

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a declarat că, începând de azi, 1 februarie, cazierul judiciar poate fi obținut prin platformele ghișeul.ro și hub.mai.ro.

Lucian Bode: „Cazierul judiciar poate fi obținut online începând de azi, 1 februarie, prin platformele ghișeul.ro și hub.mai.ro. Cetățenii români care nu au trecute mențiuni în cazier (nu au fost condamnați pentru fapte penale) își pot obține certificatul de cazier judiciar din fața calculatorului”.

„Au la dispoziție două variante pentru a face acest lucru: Prima: prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, pentru utilizatorii care sunt înregistrați sau doresc să se înregistreze în platformă. A doua: prin platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru utilizatorii care nu sunt înregistrați în GHISEUL.RO sau nu dețin un card bancar emis de o instituție bancară din Romania. În acest caz, doritorii vor completa un formular disponibil în platformă, iar pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la secția de poliție”, a transmis liberalul.

„Acest proiect reprezintă un pas important pentru simplificarea relației dintre Ministerul Afacerilor Interne și cetățeni, în beneficiul cetățenilor”, a explicat ministrul Afacerilor Interne.

Mai multe detalii aici.

sursă: Lucian Bode, Facebook

Leave a Comment