Lucian Bode: „Consolidarea clădirilor unităților de învățământ – prioritatea zero, în perioada imediat următoare”

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Onterne, a anunțat că stabilizarea unităţilor de învăţământ constituie prioritatea zero în perioada imediat următoare. Evenimentul de la sediul MAI a reunit prefecții în sistem de videoconferință și s-a desfășurat în prezența miniştrilor Educaţiei, Ligia Deca, şi Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

Lucian Bode: „Am organizat astăzi la sediul MAI o videoconferință cu prefecții, cu participarea doamnei Ligia Deca, Ministrul Educației și a domnului Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, a președinților de Consilii Județene, a structurilor MAI cu atribuții pe zona de ordine și siguranță publică și situații de urgență, precum și a reprezentanților inspectoratelor școlare și inspectoratelor în construcții. Preocuparea pentru siguranța cetățenilor și pentru protecția comunităților reprezintă o prioritate guvernamentală, de aceea modul de acțiune pentru atingerea acestui obiectiv trebuie să fie unitar și coerent”.

„Consolidarea clădirilor cu risc seismic prin intermediul programului național derulat de către MDLAP, cu finanțare din PNRR și din alte surse, are nevoie de o abordare integrată. Iar în cadrul acestui program, consolidarea clădirilor unităților de învățământ constituie prioritatea zero în perioada imediat următoare”, a subliniat liberalul.

Ministrul a mai spus că „în acest context, efortul comun pentru concretizarea acestor deziderate presupune o bună colaborare între palierul local și cel central, iar prefecții au un rol esențial în a asigura colaborarea și comunicarea între verigile acestui lanț de acțiune, în vederea accelerării implementării acestor investiții. Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale, acoperă o paletă largă de problematici, conștientizând faptul că nevoia de siguranță a cetățeanului este esențială și permanentă”.

Mai multe detalii puteți regăsi aici.

sursă: Lucian Bode, Facebook

Leave a Comment