Lucian Bode: Grecia este unul dintre cei mai importanți parteneri ai României

Eduard Turcu

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a primit vizita oficială a ministrului pentru migrație și azil din Grecia, Panagiotis Mitarachi. Întrevederea a avut rolul de a continua dialogul „dialogul foarte bun româno-elen”, așa cum a precizat Lucian Bode.

Lucian Bode: „Grecia este unul dintre cei mai importanți parteneri ai României, între țările noastre existând puternice afinități istorice, culturale și interumane. Subiectele pe care le-am abordat au vizat problematica migrației și de aderarea României la spațiul Schengen. În context, am transmis mulțumiri Greciei pentru sprijinul constant oferit României, cât și pentru implicarea activă în soluționarea acestei chestiuni, în condițiile în care extinderea Schengen va reprezenta un beneficiu real și concret atât pentru România, cât și pentru restul statelor membre”.

Liberalul a spus că „aderarea la spațiul Schengen rămâne un obiectiv extrem de important pentru România. Discuțiile pe acest subiect vor fi continuate, împreună cu președinția suedeză, în marja Consiliului JAI de la Stockholm pentru identificarea unei soluții cât mai curând posibil”.

„În ceea ce privește problematica migrației, ca principală prioritate a președinției Consiliului Uniunii Europene, am menționat că implicarea partenerilor externi în eforturile de gestionare a migrației este extrem de importantă, iar acțiunile noastre trebuie să vizeze în mod prioritar gestionarea la sursă a acestui fenomen, pentru promovarea unor soluții durabile și eficiente”, a punctat acesta.

„În cadrul discuțiilor, am convenit că este nevoie de o mai bună protecție a frontierelor externe ale UE, proceduri mai rapide și mai eficiente pentru politica de returnare, măsuri mai eficiente pentru lupta împotriva traficanților și o cooperare mai strânsă cu statele terțe”, a transmis Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

sursă: Lucian Bode, Facebook

Distribuie articolul