Lucian Bode: Investițiile în pregătirea profesioniștilor din domeniul situațiilor de urgență continuă

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat că vor continua investițiile în pregătirea profesioniștilor din domeniul situațiilor de urgență.

Lucian Bode: „Investițiile în pregătirea profesioniștilor din domeniul situațiilor de urgență continuă. De data aceasta, este vorba despre Poligonul pentru pregătirea de specialitate a personalului de intervenție în situații de urgență din România și Republica Moldova, de la Iași, o investiție din fonduri europene derulată în cadrul proiectului SMURD 2, prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, în valoare de peste 4 milioane de euro”.

„Deschiderea acestui ansamblu este o premieră pentru țara noastră, el asigurând pregătirea pentru o paletă largă de misiuni cu risc ridicat, atât pentru salvatorii noștri, cât si pentru cei moldoveni. Aceste acțiuni sunt menite a continua dezvoltarea sistemului național integrat de urgență, accentul fiind pus pe pregătirea personalului de intervenție în situații de urgență, adevărați profesioniști care zilnic luptă pentru a salva vieți”, a explicat liberalul.

„Cooperarea transfrontalieră în situații de urgență dinte România și Republica Moldova contribuie la întărirea capabilităților comune de sprijin și întărirea rezilienței dintre cele două țări vecine. Felicitări partenerilor din acest proiect, tuturor echipelor care au dus la bun sfârșit această investiție care asigură pregătirea de specialitate la cele mai înalte standarde a personalului de intervenție din România și Republica Moldova”, a transmis Lucian Bode.

Proiectul, de peste 4 milioane de euro, este finanțat prin Programul Operațional Comun RO – MD 2014 – 2020, urmărind să ofere autorităților române și moldovenești sprijin pentru activități comune în vederea prevenirii dezastrelor naturale, precum și în timpul situațiilor de urgență.

„Poligonul de antrenament inaugurat astăzi este primul de acest tip din țara noastră și va oferi personalului de intervenție din România și Republica Moldova posibilitatea să se pregătească în cele mai bune condiții și la standarde înalte. Mă bucur că județul Iași este un pionier în ceea ce privește cooperarea cu Republica Moldova, iar relațiile dintre instituțiile noastre sunt atât de strânse în multe domenii de activitate. Felicitări, IGSU și tuturor instituțiilor implicate în acest proiect de anvergură! Toată recunoștința pentru salvatorii români și din Republica Moldova.”, a spus președintele Costel Alexe.

sursă: Lucian Bode, Facebook și Departamentul de Comunicare PNL Iași

Leave a Comment