Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne: „concluzia clară a acestui an de mandat este că Ministerul Afacerilor Interne și-a îndeplinit obiectivele asumate”

Eduard Turcu

La împlinirea unui an de la preluarea funcției Ministrul al Afacerilor Interne, Lucian Bode a lansat un bilanț în care a vorbit despre obiectivele și relizările ministerului.

Lucian Bode: „1 AN de Guvernare pentru oameni! Misiunea Ministerului Afacerilor Interne s-a axat pe atingerea următoarelor obiective: siguranță pentru cetățeni, servicii publice de calitate, sprijin pentru refugiați, colaborare excelentă cu partenerii externi”.

„Au fost demarate și implementate reforme instituționale profunde care vizează furnizarea unor servicii de calitate pentru cetățeni, digitalizarea majorității serviciilor oferite oamenilor, creșterea gradului de siguranță publică, sprijinirea refugiaților ucraineni și îndeplinirea obiectivelor asumate la nivel internațional”, a transmis liberalul.

Ministrul a precizat că „într-un context complex de securitate la nivel internațional, principala misiune a structurilor MAI a fost asigurarea unui climat de siguranță pentru cetățenii României. Astfel, au fost demarate proiecte cu impact major în societate precum operaționalizarea SIME, a sistemului de monitorizare electronică pentru asigurarea protecției victimelor violenței domestice și tragerea la răspundere a agresorilor”.

„De asemenea, au fost inițiate modificări legislative pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin implementarea unui Nou Sistem integrat de monitorizare a traficului rutier – e-SIGUR”, a subliniat acesta.

Lucian Bode: „România a fost în prima linie a efortului umanitar oferit Ucrainei și a gestionat exemplar din perspectivă umanitară și securitară efectele conflictului din Ucraina. Ne-am arătat solidaritatea și am dovedit încă odată că gestionăm un spectru larg de provocări și amenințări. Am demonstrat întregii Europe că suntem parteneri de nădejde în situații de criză”.

Puteți consulta întregul comunicat aici.

Sursă: Lucian Bode, Facebook

Distribuie articolul