Lucian Bode: Mormântul Ostașului Necunoscut impresionează prin semnificația mesajului pe care îl transmite peste timp

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a participat la un eveniment desfășurat în Parcul Carol I din București, cu ocazia celebrării Centenarului Ostașului Necunoscut al României.

  • Ministrul Lucian Bode a participat în Parcul Carol I la un eveniment dedicat Centenarului Ostașului Necunoscut al României în luna mai.
  • Evenimentul aduce în prim-plan sacrificiul eroilor contemporani din conflictul din Ucraina și necesitatea curajului și sacrificiului pentru libertate.

Lucian Bode: Ostașii care au pierit pe câmpurile de luptă, fie cunoscuți sau necunoscuți, au fost oamenii timpului lor

În cadrul ceremoniei, ministrul a subliniat importanța monumentelor în transmiterea respectului și recunoștinței pentru momentele istorice cruciale care au modelat destinul națiunii.

Lucian Bode: „Mormântul Ostașului Necunoscut impresionează prin semnificația mesajului pe care îl transmite peste timp, ca simbol al patriotismului, curajului și forței morale ale celor care și-au jertfit viața pentru apărarea patriei”.

„Ostașii care au pierit pe câmpurile de luptă, fie cunoscuți sau necunoscuți, au fost oamenii timpului lor, au îndeplinit cu dăruire destinul ce le-a fost hărăzit și și-au adus contribuția în slujba românilor și a României”, a declarat ministrul Bode. În acest context, el a subliniat importanța liderilor loiali idealurilor naționale și a oamenilor uniți în jurul unor obiective comune pentru progresul și modernizarea țării.

Ministrul Bode a menționat că momentul solemn a reamintit și de conflictul în desfășurare din Ucraina, în care ostașii își apără țara împotriva unei agresiuni absurde. Cu toate că astfel de conflicte par greu de înțeles după lecțiile tragice ale conflagrațiilor mondiale anterioare, ele reprezintă o mărturie a faptului că libertatea continuă să necesite curaj și sacrificiu și în zilele noastre.

Ministrul Afacerilor Interne a exprimat încrederea că, alături de cetățeni loiali României, se va continua procesul de modernizare a țării în beneficiul bunăstării cetățeanului și asigurării unei țări sigure și stabile.

sursă: Lucia Bode, Facebook

Leave a Comment